Curriculum vitae beeldend kunstenaar Harry van der Woerd

 

Geboren 03-01-1952

Studeerde van 1970-1975 aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten Het huidige Willem de Koning Academie (dagopleiding ), diploma

Woont en werkt in Rotterdam

Exposities in diverse steden  in Nederland als België

Collecties van hem bevinden zich in particulier bezit, bij provincie , gemeente, artotheken, zowel in Nederland als in het buitenland.

Disciplines: maakt portretten en muurschilderingen in opdracht. Vrij werk: tekeningen, aquarellen, gouaches, acryl- en olieverfschilderijen, grafiek beelden in steen en brons.

 

 

Als kind zwierf de in Rotterdam geboren kunstenaar Harry van der Woerd al langs de Rotterdamse havens.

In mijn geboorte stad volgde ik de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten ( met als docenten Kees Franse Henk de Vos en Peter Blokhuis) waar hij in 1975 afstudeerde.

Sindsdien toont hij zijn “ liefde “ voor de havens.

Al schilderend  en tekenend geeft ik de haven weer waarin “ licht en atmosfeer” kenmerkend is voor mijn werk.

Maar ook wat er in mijn geboorte stad gebeurd legt ik graag vast, één van die onderwerpen is het zomercarnaval vanwege de kleurrijke creaties van de deelnemers heeft mij gemotiveerd, om  dit evenement vast te leggen .  

 

ik werk graag op locatie ,  als hij in de Betuwe is  waar ik zomers altijd vertoefd, wil  ik graag de rivieren vastleggen met de daarbij behorende scheepvaart.

In de wintermaanden als het weer niet meezit maak ik stillevens op mijn atelier, hierbij speelt  de sfeer en lichtval een belangrijke  rol.

Portretten maakt ik in opdracht  waarin ik het belangrijk vind om de omgeving van de persoon mee te laten  spelen.

Sinds een aantal jaren maak ik beelden te, zowel in steen als in brons.

 

Ook grafiek heeft mijn aandacht , al een aantal jaren  ben ik bezig met  het afdrukken  van etsen zowel de in zuren gelegde etsen als de droge naald techniek , heeft hij zich eigen gemaakt.

 

Linoleumsnede is ook een techniek die ikbeheers, de hoge drukkunst fascineert mij nog steeds hij mag hier  graag mee experimenteren.

 

ik heb een paarden project gedaan in samenwerking met DOK 010.

 

Docent tekenen en schilderen

Geeft  regelmatig workshops

Lid  van Pulchri Studio

Harry van der Woerd

Schout van Groenewegenstraat 54B

3043EC Rotterdam

www.harryvanderwoerd.nl

H.woerd1@chello.nl

Tel  010-2622870